o meni...
Home o meni... moje rodno selo Slavonski Brod moji golubovi golubinjak kontakt

 

         Rođen sam u malom slavonskom selu Stružanima 30-tak kilometara udaljenog od Slavonskog Broda.

         Od najranijeg djetinjstva u našem dvorištu bilo je različitih životinja.Po dvorištu su hodale kokoši, guske, patke, mačke i psi, a na štaglju i pod strehom bilo je puno golubova. Oni su pretežno bili "divljaci", ali bilo ih je u raznim bojama pa su oni zagolicali moju dječju maštu.

         Ubrzo sam počeo da ih kontroliram i pokušavam dobiti što više bijelih jer su mi se oni činili kao domaći. Vrlo brzo se nisam zadovoljio samo sa time pa sam iz susjednog sela nabavio par pravih "Slavonskih gačana".

         Tu počinje moj pravi početak bavljenja golubarstvom. Na izložbi golubova u Osijeku , gdje sam pohađao srednju tehničku školu kupio sam 1975. godine svoj prvi par "Mađarskih domaćih". Od tada pa do danas nisam se rastao od te rase koju uzgajam i danas i koja je cijelo vrijeme osnovna u mojem golubinjaku.

         Sada radim i živim u Slavonskom Brodu. Zaposlen sam u poduzeću "Hrvatske ceste" d.o.o., Ispostava Slavonski Brod. Radim kao nadzorni inženjer na poslovima održavanja mreže Državnih cesta.

         Uz svoj posao kod kuće uz pomoć svoje obitelji, supruge Marije i sinova Ivana i Tomislava i dalje se bavim uzgojem golubova.

         Osnova u mojem golubinjaku i dalje su "Mađarski domaći". Trenutno imam 10 pari u matičnom jatu te 30-tak pismonoša koji mi u prvom redu služe kao dadilje za "mađare", ali pomalo se upuštam i u rad sa njima. Redovno ih puštam da lete oko kuće, a uskoro ću ih početi nositi i na trening.

         Ovo je bilo ukratko o meni, a na ostalim stranicama možete pogledati par fotografija mojih  ljubimaca te mojega rodnog Stružana i Slavonskog Broda u kojem sada živim.

Next